Tiout och Taroudant

pris : 400DH

Tiout + Taroudant / Berber City med måltid 1Day från 08:00 till 17:00

 

Beskrivning: Utflykt Tiout-Taroudant

 

 Det är en av de äldsta städerna Marocko, som ligger 86 km öster om Agadir, omgiven av två höga Atlas bergskedjor i norra och östra antiatlasen.

Taroudannt kallas ibland "den lilla Marrakech", men den här beskrivningen gör inte rätten till handelskedjan i Sousdalen. Dold av magnifika väggar av röd lera, och med de snöiga topparna på högatlasen som visar sig borta, har Taroudannts soukor och kvadrater en hälsosam sprinkling av mystiska Maghreb. Ändå är det också en praktisk plats, en by där berbersna handlar om produkten av den rika och bördiga slätten av Oued Souss.

Det finns inga väsentliga platser. Istället är medina en plats att umgås och dröja. De två souksna är väl värda ett besök, mer avslappnad än Marrakech, men med en atmosfär av aktivitet som saknas i Agadir. Med den lilla outvecklade västra Atlas, Anti Atlas och den närliggande kusten, är staden en bra bas för vandring och aktiviteter. Bara 65 km inuti Al-Massira flygplats är det en mer atmosfärisk rallystation vid / från flygplatsen än Agadir.

 

 

Detaljer: Utflykt Tiout - Taroudant

 

 En gång installerad i vår minibuss eller bil, 86km att gå, vägen är vacker, arganen dekorerad med sina getter ger leendet. Orange och clementine gårdar längs vägen.

 

Vid ankomsten av Taroudant även kallad den lilla Marrakech säkert för dess stora väggar och bubblande moped, gatuförsäljare, fotgängare, hantverks basaren ligger i gränderna i staden, vandring till fullo uppleva charmen i Medina.

 

Vi fortsätter att gå på gatorna där det finns något som slår oss varje gång, färgen på långa slöjor som bärs av kvinnorna indigoblått påminner blå tiden för husvagnar ledde västsaharierna som bar indigo blå scarf.

Passerar här för länge sedan.

Efter att ha besökt staden Taroudant tas upp vill en vacker oas} {Tioute 30 km från Taroudant, en stad röd ockra hus med vacker natur, en tur på en åsna är det bästa sättet att upptäcka palmen lunden, lunch (kyckling med citron + couscous ..} vid kasbah, en extraordinär panoramautsikt ..

vid 3h30min lämnar byn att återvända till Agadir.