Essaouira 1 dag

pris : 300DH

Gamla portugisiska staden 1 dag från 07:30 till 18:00

 

Beskrivning: Utflykt Essaouira

 

 Medina Essaouira, tidigare känd som Mogador (nativ namn Migdol feniciska ord som betyder "liten fästning"), är ett utmärkt exempel på en befäst stad i mitten av artonde talet, omgiven av en vägg påverkas av Vauban modell. Byggd på principerna för samtida europeisk militär arkitektur i en nordafrikansk sammanhang i perfekt harmoni med föreskrifterna i den arabisk-muslimska arkitektur och urbanism, spelade han en viktig roll under århundraden som en port internationell handel och Afrika söder om Sahara med Europa och resten av världen.

Staden är också ett exempel på ett mång centrum bevisas av förekomsten, sedan det grund, olika etniska grupper, såsom Berbers, araber, afrikaner och européer samt fler tro (Muslim, Christian och Jewish).

Mogados skärgård är oskiljaktigt från Medina och innehåller ett stort antal kulturella och naturliga platser med enastående universell värde. Dess relativt sent jämfört med andra bas medinas i Nordafrika var ett verk av Alawite Sultan Sidi Mohammed Ben Abdallah (1757-1790) som ville göra denna stad en kunglig Atlantic marockansk hamn och viktigaste kommersiella centrum öppen mot omvärlden.

 Lång känd som hamnen i Timbuktu, Essaouira blev en av de största köpcentrum i Atlanten mellan Afrika och Europa i slutet av 18-talet och under 19-talet.

Essaouira är ett exceptionellt exempel på en befäst stad i slutet av artonhundratalet, byggd i Nordafrika enligt principerna för tidens europeiska militära arkitektur. Sedan dess grund har den varit en ledande internationell handelshamn som förbinder Marocko och Saharas hinterland med Europa och resten av världen.

 

 

 

Detaljer: Utflykt Essaouira

 

Avgång kl 07:30 från hotellet på morgonen, norrut, är Essaouira 173 km från Agadir, nästan tre timmars bilresa,

Resan Agadir-Essaouira är en kustresa med utsikt över Atlanten, många fotostoppar på denna vackra väg:

1. Efter 60 km från Agadir har du en fantastisk panoramautsikt över havet

2. Foto av getter på argan träd

3. Kaffeuppfriskningar.

4. Besök av en kvinnas arganoljextraktions kooperativ (valfritt).

 

En gång i Essaouira en guidad tur i medina (gamla stan) för att upptäcka de dolda delarna av staden över Scala portugisiska vapen, liten animerad gata och fiskehamnen eller så kan du se en hel del båtar alla organiserade och målade i blå ..

Efter lunch en ledig tid att beundra skönheten i den här vackra staden Essaouira eller Mogador

Returen ca 15 timmar av samma väg att gå ... förväntad ankomst kl 18.00